AUTOMAATIO-NÄYTTELY HEUREKASSA

Näyttelyn tavoitteet

Tiedekeskus Heurekassa 20.3.2004 avautuva Helppoa elämää - automaatio palveluksessamme -näyttely kertoo automaatiosta hyvinvointimme perustana sekä jokapäiväiseen elämäämme vaikuttavasta, mutta usein näkymättömästä, automaatiosta.

Näyttelyä tehtäessä on erityisesti ajateltu perhekävijöitä ja koululaisia. Tarkoituksena on lisätä automaation kiinnostavuutta tulevaisuudenvalintojaan tekevien tyttöjen ja poikien keskuudessa. Näyttelystä löytyy koettavaa ja kokeiltavaa perheen kaikille jäsenille. Näyttelyyn tutustuneet huomaavat paremmin automaation ja tekniikan ympäristössään.

Helppoa elämää tuo esiin suomalaista ja eurooppalaista osaamista. Vuorovaikutteisissa näyttelykohteissa avataan automaation saloja: miten jokin laite tai järjestelmä toimii. Aihetta lähestytään näyttelyvieraiden arkipäivän näkökulmasta unohtamatta sitä, miten monella tavalla ja tasolla automaatio vaikuttaa. Tavoitteena on, että ihmiset viihtyvät ja oppivat itse tekemällä ja oivaltamalla.

Automaatio on ihmisen tekoa, koneen tehoa.

Näyttely on syntynyt yhteistyössä alan osaajien kanssa

Näyttelyn sisältö on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Suomen Automaatioseuran kanssa. Heureka kiittää seuran vahvasta panoksesta näyttelyn tekemisessä ja hyvästä sekä asiallisesta yhteistyöstä.

Olemme erityisen iloisia siitä, että olemme saaneet suuren määrän eturivin yrityksiä ja instituutioita mukaan näyttelyn tekemiseen. Näyttelyn päätukijoita ovat Suomen Automaatioseuran lisäksi Teknillinen korkeakoulu, Siemens, Metso Automation Inc. ja VTT. Automaatioseura on käytännössä valjastanut koko automaatioalan asiantuntemuksen näyttelyn käyttöön.

Näyttelyn aikataulu

Näyttely on esillä Heurekassa 20.3.2004 - 6.3.2005, minkä jälkeen sitä tarjotaan eurooppalaisille tiedekeskuksille ja -museoille kolmen vuoden ajaksi siten, että viimeinen kiertopäivämäärä on 31.3.2008.