in English | suomeksi neokybernetiikastaluentojamallitsimulaatiotutkimusraporttijulkaisujalinkkikokoelma – vieraskirja

Merkintöjä (11)

 • Seuraava yllätys tiedemaailmalle tulee olemaan se, kun pureudutaan elämän olemukseen … siitä aukeavat portit monimutkaisten järjestelmien yleisempäänkin ymmärtämiseen. — Joskus vielä ihmetellään, miksi ”elämänvoiman” käsite oli nykytieteelle niin suuri tabu.

  Enformaatio eli ”energeettinen informaatio” pitää sisällään voiman maailman muuttamiseen: näin se määrittelee luonnonmukaisen, alhaalta emergoituvan semantiikan, tarjoten perustan yleiselle ”elämän tieteelle” niin fysikaalisten kuin henkistenkin systeemien maailmassa.

  Näissä merkeissä järjestetään Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampuksella Agoran ykkössalissa lauantaina 9.3. klo 13–16

  ENFORMAATIOSEMINAARI.

  Tilaisuuden isäntänä toimii prof. Pekka Neittaanmäki. — Tilaisuus on kaikille avoin; jos osallistut kahvitukseen, ilmoittaudu osoitteeseen heikki.hyotyniemi@aalto.fi .

  Seminaari on samalla uuden Enformaatioteoria-kirjan julkistustilaisuus. Kirjaan voi tutustua (ja painetun version voi tilata) osoitteissa

  http://neocybernetics.com/enformaatioteoria-kirja/
  http://www.bod.fi/index.php?id=1258&objk_id=974267 (muista verkkokaupoista helmi-maaliskuusta lähtien)

  — Tule ottamaan tuntumaa huomisen tieteeseen! — Ja kerro asiasta myös muille kiinnostuneille.

  Heikki Hyötyniemi

 • Hei Janne, kiitos kommentistasi!

  Tosiaan, tuo esitelmä oli kybernetiikkakurssin viimeinen yhteenvetoluento; on vakiintunut sellainen tapa, että olen vuosittain käynyt päivittämässä sen yhteenvedon! Ja tänä vuonna oli aiheena uusi ”kirja”, jota kävin puffaamassa:

  http://neocybernetics.com/suomeksi/E/

  Heikki

 • Kiitokset hyvin mielenkiitoisesta esitelmästä.
  -Janne Toivola

 • … Tällainen viime hetken tiedonanto: tiistaina 1.11. klo 18:00 pidän Helsingissä, Tieteiden talossa osoitteessa Kirkkokatu 6, esityksen aiheesta ”Emformaatioteoria – oppi emergentistä (in)formaatiosta”. Tämä teoriarakennelma pohjustaa neokybernetiikan metafyysistä taustaa!

  http://heikkihyotyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84573-juhlan-kunniaksi-pikkuinen-ilottelu

  Tilaisuuden järjestää Luonnonfilosofian seura, ja tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin.

  Heikki

 • Hei taas … vuosi vierähtänyt, ja kuukauden kuluttua 9.5. pidän uuden yhteenvetoluennon. Onhan yhteenvetoja pidetty aiemminkin, mutta johtopäätökset ovat muuttuneet! – Ja taas, myös kurssille osallistumattomat ovat tervetulleita, paikkahan on TUAS-talon sali AS1 ja aika on 10.15.

  – Ennen sitä, voisit käydä tutustumassa vaaliaiheiseen blogiini (muista äänestää!):

  http://heikkihyotyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

  Heikki

 • Hei! Vapun jälkeen 3.5. pidän ”Kybernetiikan alkeet” -kurssilla jonkinlaisen yhteenvetoluennon … myös kurssille osallistumattomat ovat tervetulleita mukaan! Luento siis pidetään TUAS-talon salissa AS1 klo 10.15.

  Heikki

 • Kiitos paljon tästä materiaalista! Olemme rakentamassa ekosysteemeihin liittyvää interaktiivista installaatiota täällä Italiassa. Näistä ajatuksista, luennoista ja teksteistä on ollut paljon iloa. Kiitos.

 • Hyvät on sivut ja hyvä luennoija!!! Asiantuntevaa tietoa jo pitkaltä ajalta.

 • Ensi tiistaina 28.4. klo 14-16 pidän ”Verkostojen perusteet” -kurssilla TKK:n salissa T2 vierailuluennon neokyberneettisistä verkostoista … luennot eivät liene suljettuja tilaisuuksia, joten voinen kutsua myös kurssille osallistumattomia mukaan keskustelemaan!

  Lisäksi pidän kutsuesityksen Taik:n Masters of Arts -tapahtumassa 16.5. klo 12 (englanniksi). Aiheena ovat neokybernetiikan tarjoamat visiot siitä, mitä synergiaa Taik:n ja TKK:n toiminnoissa voisi olla … hmmm?!

  Heikki

 • Kiitos Petri, kun vinkkasit tämän sivuston olemisesta. Aika paljon on syksystä tapahtunut!

  Kävin kurssin viime keväänä ja nyttemmin tuntuu, että tämä on niitä harvoja opintoja, joita jää miettimään jälkikäteen. Tyylikkäästi toteutettu nämä luennot. Heikin tapa puhua sopii hyvin videoitavaksi.

 • Hei!
  Katsoin ensimmäisen luennon netistä. Ajattelin katsoa loputkin myöhemmin. Mielenkiintoista ja syvällistä ajattelua. Kiitoksia.
  t
  Matti

Jätä merkintä

Vapaaehtoisia lisätietoja jotka eivät tule julkisesti näkyviin.
Kiitos! Viestisi näkyy ylläpidon toimien jälkeen.